W tym roku zdałem egzamin państwowy, stąd posiadam tytułu technika... W klasyku czuję się świetnie, ale... zupełnie nie ogarniam masażu relaksacyjnego, limfatycznego czy też segmetarnego... mozna powiedzieć, ze liznąłem tylko teorii, a to stanowczo za mało. Swoją drogą szkoła pozostawia wiele do życzenie, ale o tym raczej już nie warto pisać - za późno... Czy ktos potrafi coś doradzić w sprawie jakiś "kursów uzupełniających"?
~masaz tajski 2009-09-25 14:19:25
Re: Wybór kursu uzupełniającego
W tym roku zdałem egzamin państwowy, stąd posiadam tytułu technika... W klasyku czuję się świetnie, ale... zupełnie nie ogarniam masażu relaksacyjnego, limfatycznego czy też segme<x>tarnego... mozna powiedzieć, ze liznąłem tylko teorii, a to stanowczo za mało. Swoją drogą szkoła pozostawia wiele do życzenie, ale o tym raczej już nie warto pisać - za późno... Czy ktos potrafi coś doradzić w sprawie jakiś "kursów uzupełniających"?
masaz relaksacyjny to po prostu duzo praktyki, doswiadczenia i wyczucia - istniejace kursy to jeden weekend czy 25-30h nauki, zaplanowane dla zupelnie poczatkujacych, amatorow i kosmetyczek, wiec bedziesz powtarzac czesc materialu, ktory juz znasz ze szkoly, wlacznie z teoria masazu i wprowadzeniem do anatomii.
drenaz limfatyczny to nawet do 200h nauki, poniewaz jest to kurs bardzo specjalistyczny, to pewnie w Gorzowie (jak kojarze cie z innego forum dla masazystow) go nie ma - raz na jakis czas szpitale, AM czy uczelnie fizjoterapeutow organizuja takie szkolenia.
jesli zamierzasz podjac prace w szpitalu, klinice fizjo, czy nawet w spa - to pracodawca pokieruje cie, jakich technik wymaga, czasami tez dofinansuje czesciowo czy w calosci i da platny urlop. Tak tez najlepiej zdobyc po szkole troche doswiadczenia w pracy i doszkolic sie.
~Egii 2009-09-28 00:14:51
Dzięki serdecznie za wiadomość... Podtrzymałeś mnie na duchu swoją opinia i punktem widzenia... Planuje podjąc prace w Poznaniu i mam nadzieję że będzie tak jak mówisz... Trzymaj się ciepło i zycze powodzenia!
~ja 2010-03-08 16:54:51
W tym roku zdałem egzamin państwowy, stąd posiadam tytułu technika... W klasyku czuję się świetnie, ale... zupełnie nie ogarniam masażu relaksacyjnego, limfatycznego czy też segme<x>tarnego... mozna powiedzieć, ze liznąłem tylko teorii, a to stanowczo za mało. Swoją drogą szkoła pozostawia wiele do życzenie, ale o tym raczej już nie warto pisać - za późno... Czy ktos potrafi coś doradzić w sprawie jakiś "kursów uzupełniających"?
Czesc, no ja tez mam podobnie, zdalem, mam papierek ale jesli chodzi o umiejetnosci to czuje sie tylko dobrze w klasyku...
No ale troche sie zorientowalem w temacie i stwierdzam ze jesli chodzi o te masaze (limfatyczny, relaksacyjny, segmentarny....) sa one bardzo malo popularne... i bedziesz bardzo zadko z nich korzystac... dlatego nieinwestowal bym w nie. Bardziej poszedlbym w masaz z goracymi kamieniami.
A najlepiej to wejdz sobie na www.medkursy(kropka)pl i tam wybierz ....
~masaz tajski 2010-04-07 09:16:19
Re: kurs masazu warszawa
aga, jesli pracujesz dla tej firmy, to wcale nie musisz tego ukrywac - napisz wprost i bedzie to bardziej fair niz udawanie ucznia tej szkoly